Gastronomsko Brendiranje Biograda: Kunjke, Prošek i Kraljevska Jela

Turistička zajednica grada Biograda u suradnji s Gastronautima i 15-ak biogradskih ugostitelja, radi na projektu gastronomskog brendiranja grada Biograda na teme: Školjke kunjke, Jela s prošekom i Kraljevska jela u kraljevskom gradu.

Nakon edukativnih radionica održanih za ugostitelje tijekom ožujka i travnja, od 14-16. svibnja 2024. s gastronomskim adutima grada Biograda, upoznali su se i gastronomski i turistički novinari iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Mađarske i Austrije.

U projektu sudjeluju ugostiteljski objekti: Crvena luka, Boqueron, Casa Vecchia, Kampanel, Arkada, Riva, Daniela, Europa, Barba, Beštek, Marina Kornati, Park Soline, Bazilika i Dalmaland. U svojoj ponudi naglašavaju jednu ili više predviđenih tema te pružaju gostima mogućnost da i kroz pojedina jela osjete i dožive dio gastronomskih posebnosti Biograda.

Jela s kunjkama nude: Kampanel, Europa, Riva, Beštek, Daniela i Barba.

Jela s prošekom su u ponudi: Crvena luka, Boqueron, Casa Vecchia, Kampanel, Arkada, Riva, Daniela, Europa, Barba, Beštek, Marina Kornati, Park Soline, Bazilika i Dalmaland.

Titulama Kraljevskih jela u kraljevskom gradu su svoja pojedina jela okitili: Daniela, Europa,
Riva, Arkada, Beštek i Dalmaland.

Dodatne informacije:

Program koji su prošli novinari

Biograd – Gastronaut edukativne radionice za ugostitelje 2024

Biogradski ugostitelji objedinjeni u cilju gastronomskog brendiranja svoga grada